Tahvo


Tahvo
S. 18.8.2009

Sekarotuinen
Punavahvisteinen riista

* * *

Kun Tahvosta aloittaa kertomaan, voisi kaiken aloittaa siitä miten se meille saapui. Tahvo on nimittäin suoranainen hetken huumassa tehty päätös - jota en koskaan ole katunut.

Kun vuosia sitten eräänä yönä valvoin saamatta unta, eksyin katselemaan eläinten myyntipalstaa. Ei aikaakaan kun silmiini osui ilmoitus luvattoman suloisista sekarotuisista karvapalloista. Uskokaa tai älkää - seuraavana aamuna olin jo matkaamassa hakemaan niistä yhtä luokseni. Näin saapui luoksemme Tahvo ☺

Jep, tässä mää nyt oon!

Tästä kaikesta hullunkurisemman, tai hupaisamman, tekee se, että kun edesmennyt, todella rakas Rudi-koira kuoli, tein kovaan ääneen päätöksen, etten enää ikinä hanki sekarotuista, pystykorvaista, kippurahäntäistä uroskoiraa, jonka taustalta löytyy suomenpystykorvaa. Sillä vaikka Rudi oli minulle elämää tärkeämpi, se oli myös juuri kaikkea tuota ja melko haastava luonteeltaan.

Vaan kuinkas kävikään: päätökseni pöllähti siltä seisomalta kuin höyhen tuulien tuiverrukseen. Yhtäkkiä tajusin tuoneeni kotiin kippurahäntäisen, pystykorvaisen, sekarotuisen uroskoiran, jonka taustalla suurella todennäköisyydellä oli myös sitä suomenpystykorvaa.
Tässä voisi todeta vain että "oho, hups" ☺

Tahvo on aina ollut hyvin äänekäs -  se suomenpystykorva.. Se on kuitenkin samalla äärettömän hyvä vahti ja huolehtiikin muun muassa kanojemme turvallisuudesta. Tahvon haukankatseelta ei välty mikään, mikä laskeutuu, hiipii tai hypähtää tontillemme (lue: Tahvon reviirille) joten se on jo vuosia pitänyt kanat turvassa, näiden ollessa pihalla.

Tahvo on myös äärimmäisen aktiivinen ja se kaipaa todella paljon aktivointia, pysyäkseen niin sanosti "täysissä järjissään". Se ei osaa mukautua tilanteisiin, joissa aktiviteettia on vähemmän - tästä syystä esimerkiksi ne ajat kun makaan flunssan kourissa, Tahvolla alkaa energia valumaan yli laitojen.

Kaikenlaista tekemistä se rakastaakin sitten yli kaiken. Oltiin sitten metässä talsimassa, puistossa köpöttelemässä tai hiekkakuopalla hyppelehtimässä.

Jaksaa, jaksaa, polkee, polkee!

Tahvo on ollut pääosin terve, mutta vuonna 2014 sillä alkoi tulla ongelmia eturauhasen kanssa, jonka vuoksi poitsu kastroitiin. Sillä päästiin kätevästi siitä ongelmasta, simsalabim!